Untitled Document

Cum sa pictezi mobila in sapte pasi usori

A picta mobila veche sau care arata neingrijita este cea mai buna metoda de a da o noua viata unor obiecte pe care altfel le-ai fi aruncat. In plus, poti sa dai nastere unor piese de mobilier cu adevarat unice care vor arata cu mult mai scumpe decat costa de fapt!
Pictarea mobilierului pe care il ai te va ajuta sa faci economii, dar si sa aduci un plus de frumusete casei tale. Iata cum ar trebui sa te apuci de munca. In primul rand ai nevoie de urmatoarele lucruri:
- glaspapir cu granulatie medie sau mica;
- panza;
- pensule;
- vopsea emailata cu latex;
- grund;
- spirturi minerale, pentru a curata mobilierul;
- poti avea nevoie si de umplutura pentru lemn, in cazul in care obiectul este deteriorat.

cum-sa-pictezi-mobila-01

1. Asa cum ar trebui sa inceapa orice activitate care implica vopsirea, asigura-te ca ai acoperit toata zona in care vei lucra pentru a evita murdarirea sau stropirea lucrurilor din jur sau a podelei incaperii!
2. Atunci cand pictezi mobilierul, trebuie sa te asiguri ca suprafata este foarte curata, pentru ca altfel vopseaua va fi neregulata sau se va curata usor. Sterge intreaga suprafata cu o carpa curata si cu spirturi minerale pentru a te asigura ca ca ai eliminat tot praful si impuritatile.
3. Apoi, freaca mobila cu glaspapir pentru a indeparta orice urme de vopsea sau de lac. Aceasta etapa face ca vopseaua pe care o vei aplica sa se prinda mai bine.
4. Sterge toate rezidurile ramase in urma aceste operatiuni cu o carpa curata.
5. Aplica un strat de grund si lasa sa se usuce complet.
6. Sterge grundul cu un glaspapir cu granulatie fina si apoi indeparteaza praful rezultat.
7. Apoi aplica cel putin doua straturi de vopsea din culoarea pe care ai ales-o, dar asteapta ca fiecare strat sa se usuce inainte de a trece la urmatorul.

cum-sa-pictezi-mobila-02

Articole asemanatoare

    Aranjand mobila pentru un dormitor perfect Aranjand mobila pentru un dormitor perfect

    Stabileste care este punctul pe care se va focaliza atentia atunci cand intri in incapere! Asa vei decide unde vei amplasa patul si apoi vei stabili unde sa asezi restul mobilierului. Sfatul nostru: aseaza... Continuare

    Tabla neagra… din apartament Tabla neagra… din apartament

    Credeti ca se poate desena si scrie pe pereti sau mobila fara a va face probleme legate de modul in care va veti curata “creatiile”? Se poate, daca alegeti sa va montati in casa table, asemenea... Continuare

...tu ce parere ai? Adauga un comentariu!