Untitled Document

Spatiile mici pot deveni locuinte ideale

spatiile-mici-pot-deveni-locuinte-ideale-10

In ultima perioada a ajuns o “moda” ca tinerele cupluri sau familiile nou intemeiate sa locuiasca in apartamente foarte mici. Locuintele de mici dimensiuni au si avantaje: sunt mai usor de intretinut si presupun costuri reduse. Pentru cei care locuiesc in orase, apartamentele de mici dimensiuni reprezinta un mod de viata. Este uimitor ce poti sa faci dintr-un spatiu redus, folosind amenajari corespunzatoare.

Apartamentul acesta a fost astfel gandit pentru a maximiza spatiul disponibil. El arata elegant si isi mentine functionalitatea.

spatiile-mici-pot-deveni-locuinte-ideale-01

Iata un studio cool. Seamana foarte mult cu o camera de hotel, dar cu toate acestea proprietarul a fost extrem de inspirat atunci cand a decis cum sa foloseasca interiorul locuintei.

spatiile-mici-pot-deveni-locuinte-ideale-02

Aceasta este cealalta parte a camerei. Designerul a reusit ca incaperea sa para spatioasa, cu toate ca este clar ca nu este foarte mare.

Aici avem un exemplu de “inainte & dupa”. La final, rezultatul este atat de diferit fata de incaperea initiala! Este absolut fabulos!

spatiile-mici-pot-deveni-locuinte-ideale-03

Ai cumva un hol patrat micut, cu care nu stii ce sa faci? Nu irosi acest spatiu! Pune-l la munca, fie ca il vei folosi pentru depozitare, prin montarea unor rafturi, sau pentru a pune un pat in plus pentru oaspeti. Dupa cum vezi, poti fi foarte curajos atunci cand alegi combinatiile de culori pentru spatiile reduse.

spatiile-mici-pot-deveni-locuinte-ideale-04

Iata un alt exemplu de garsoniera mica, dar foarte colorata. Draperiile sunt un mijloc minunat de a ascunde spatiile de depozitare, care pot inlocui cu succes usile, ce necesita spatiu pentru a fi deschise.

spatiile-mici-pot-deveni-locuinte-ideale-05

Intr-o incapare foarte mica, ridicarea patului spre tavan poate crea un spatiu suplimentar sub el, ce poate fi folosit.

spatiile-mici-pot-deveni-locuinte-ideale-06

Rafturile de carti nu trebuie sa fie intotdeauna lipite de perete. Folosind un sistem de rafturi joase in aceasta maniera poti sa creezi spatii in plus de depozitare.

spatiile-mici-pot-deveni-locuinte-ideale-07

Nu ai un birou pe care sa iti pui calculatorul? Ce zici daca ai folosi in loc un dulap?

spatiile-mici-pot-deveni-locuinte-ideale-08

Aceasta camera este atat de mica incat poate fi confundata usor cu o debara. Si cu toate acestea este suficienta pentru un birou.

spatiile-mici-pot-deveni-locuinte-ideale-09

Proprietarul acestui mic apartament stie foarte bine cum sa utilizeze spatiul si sa lucreze cu tehnici de economisire a acestuia. Usile culisante cu siguranta salveaza spatiul, pentru ca nu au nevoie de suprafata de balans.

spatiile-mici-pot-deveni-locuinte-ideale-10

Un colt mic al dulapului unde este televizorul poate fi transformat in loc de masa.

spatiile-mici-pot-deveni-locuinte-ideale-11

Nu exista nici o regula care sa spuna ca nu poti sa iti pui patul exact langa fereastra.

spatiile-mici-pot-deveni-locuinte-ideale-12

Aici avem o varianta compacta de amenajare a spatiului de locuit. Poti sa vezi ca patul din dormitor este amplasat exact in spatele usilor culisante.

spatiile-mici-pot-deveni-locuinte-ideale-13

Articole asemanatoare

Comentarii

Un raspuns la “Spatiile mici pot deveni locuinte ideale”
  1. Mariean Vanghielyev spune:

    Buna ziua,
    Ok, laudabila initiativa dvs. dar oricine a cautat pe net in prima faza a gasit imagini cu amenajari frumoase, sau “cool”, sau interesante cel putin si chiar mai reusite decat cele prezentate aici, din pacate toate cu materiale arhitecturale din vest. Problemele incep sa creasca exponential odata cu pasii urmatori 2,3,4,5… Un simplu detaliu: inaltimea camerelor 2.80 in loc de 2.40, ferestrele au deschideri cu 25% mai mari si 30% mai inalte, rezultand suprafata vitrata cu 65% mai mare.
    Pas imposibil de depasit in Ro. Nu-i nimic trecem mai departe, la materiale. Cautam mult si bine pana gasim la aceeasi calitate in sfarsit si vedem ca toate sunt importate din vest la preturi triple pt. un spor de calitate de 15-30%. Renuntam la asta si luam produse la 1/3 din pret, facem si vedem rezultatul: oribil, oribil de tot. De ce ? unde am gresit ? Pai atunci cand renuntam la calitate luam o mare plasa: la noi fiecare vanzator are impresia ca lumea are nevoie doar de produsul sau, si nu e doar unul din miliardele de nevoi ale omului. La fel e si cu calitatea, o lipsa de 20% la finisajul unui produs nu se aduna cu calitatile celorlalte produse din casa ca in final sa ai 20% lipsa de calitate per ansamblu, ci se inmulteste, ca la o banda de ansamblare in care calitatea etapei anterioare se multiplica cu cea a etapei curente si apoi ulterioare, astfel ca in final calitatea data de impresia lasata, rezulta de 10 ori mai slaba decat la ideea de la care s-a pornit. Asta e realitatea !

...tu ce parere ai? Adauga un comentariu!