Untitled Document

10 trenduri cromatice pe care nu trebuie sa le ratezi in 2009

iunie 1, 2009 de   1 Comentariu
Adaugat in Living room, Sfaturi si idei

De la nuantele discrete pana la culorile stralucitoare, indraznete, cromatica anului 2009 este proaspata si, totusi, sofisticata.
Culorile aprinse ale anilor ’80 au revenit, dar acum sunt folosite in designul elegant in nuante mai subtile. Acest living, in parte albastru stralucitor si roz tipator, combinate cu alb si negru are un aer foarte sofisticat.

trenduri-cromatice-in-2009-01
Conform aprecierilor specialistilor in design, stadiul in care se afla economia influenteaza preferintele noastre cromatice. De cand ne confruntam cu recesiunea, multi oameni prefera sa foloseasca culori care sa nu para prea frivole. Griul, care poate avea tonuri foarte sobre, este astfel una dintre alegeri.
trenduri-cromatice-in-2009-02
De la traverse, covoare pana la tasaturi, cele mai multe dintre culorile anului 2009 au o tenta argintie, inclusiv acest albastru artic. Poate fi combinat cu nuante saturate, precum galbenul profund si portocaliul, pentru un efect mai indraznet, sau se poate merge pe o combinatie de alb, crem sau albastru, care creeaza un mediu pur si relaxant.
trenduri-cromatice-in-2009-03
Rozul a revenit in forta. Este un mod sigur de a folosi rosul, daca nu iti doresti un stil stralucitor si indraznet. Tonul feminin, cald da o picatura de sarm acestui dormitor in stilul “English Country”.
trenduri-cromatice-in-2009-04
Aceasta clasica paleta de culori care imbina rozul si verdele a fost actualizata in 2009, adaugand nuante de lime si fucsia. Imbinarea cromatica foloseste culoarea rosie pentru a aduga o tenta de eleganta, pasiune si sofisticare rustica, in timp ce verdele stralucitor acorda o bogatie organica si totusi vie spatiului.
trenduri-cromatice-in-2009-05
Calitatea de a da nastere unor reflectii a nuantelor metalice dau griului sofisticat un nou look sic, renascut. Atunci cand este combinat cu tesaturi si piese de mobilier albe, nuanta neteda va rame curata, simpla si linistita.
trenduri-cromatice-in-2009-06
Tentele de verde-galbui bogate ale maslinelor revind acum din anii ’60. Totusi, de acesta data, sunt alaturate tonurilor de kaki si gri pentru o paleta telurica.
trenduri-cromatice-in-2009-07
Bejul neutru, fara varsta, este perfect pentru a furniza un fundal delicat oricarui spatiu. Atunci cand folosesti o astfel de nuanta simpla, este important sa ii acorzi ochiului si ceva pe care sa se concentreze, cum ar fi aceste picturi precum albastrul cerului din sufrageria pe care ti-o prezentam.
trenduri-cromatice-in-2009-08
Negru este mereu modern. Sofisticat si dramatic, negrul poate fi folosit cu orice alta culoare, inclusiv cu grenaul elegant al peretilor acestei sufragerii. Pentru ca spatiul sa nu fie prea intunecat, draperiile portocalii si roze au fost atarnate la geamurile ce dau spre gradina.
trenduri-cromatice-in-2009-09
Galbenurile moi sau bronzate adauga o vibrare proaspata unui decor natural.
trenduri-cromatice-in-2009-10

Articole asemanatoare

    Privind in sus! Un tavan care ne inspira Privind in sus! Un tavan care ne inspira

    Incaperi inalte, care depasesc nivelul a doua etaje, lumini care accentueaza reflectiile unor panouri albe, grinzi din lemn, care pot sa dea un aspect de catedrala unei incaperi… Iata cateva idei... Continuare

Comentarii

Un raspuns la “10 trenduri cromatice pe care nu trebuie sa le ratezi in 2009”
  1. lastop spune:

    wow, reveni in rozul in 2010 , ce tare ! in specil pentru cei care apreciaza aceasta culoare in mod special.

...tu ce parere ai? Adauga un comentariu!