Untitled Document

Culoarea anului 2010 – turcoaz

ianuarie 29, 2010 de   Adauga comentariu
Adaugat in design interior, Prima pagina

Anul acesta atunci cand ne vom gandi la cele mai in voga culori ne vom gandi la vacanta.

Elegantul si fermecatorul turcoaz a fost selectat de designeri ca fiind culoarea anului. Dupa un an plind de pierderi financiare si de incertitudini, oamenii doresc sa evadeze, iar nuantele moi ale turcoazului sunt extrem de potrivite pentru acest lucru. Ele stimuleaza sentimentele legate de vacanta, perioada in care grijile sunt date uitarii.

Turcoazul este o culoare speciala ce incorporeaza atat caracteristicile verdelui, cat si ale albastrului. Albastru este cunoscut ca avand efect calmant, relaxant si primitor, in timp ce verdele este proaspat, luminos si revigorant.

Daca le punem impreuna, obtinem o culoare plina de catifelare si extrem de confortabila.

Renumitul desginer Tommy Hilfiger spunea ca a purta haine turcoaz este ca si cum ai fi pe plaja. Este o culoare versatila deoarece vara poate fi combinata cu albul si culoarea coralului, in timp ce iarna poate fi folosita impreuna cu albastru inchis si cu gri.

In ceea ce priveste designul interior, el poate fi folosit pentru a reinvia o incapere ce altfel ar fi prea formala si plictisitoare. Poate fi folosit ca accent de culoare intr-o camera pentru a atrage atentia.

Ceea ce este minunat este ca poate fi combinat cu multe alte nuante, de la negru la alb, gri, maro, ceea ce face usoara utilizarea sa in diferite scheme cromatice.

Turcoazul este o culoare stralucitoare, dar si sofisticata, ce poate da o vibratie de spa unei incaperi. Poate fi mixata cu multe materiale, precum lemnul intunecat si otelul inoxidabil.

Este usor sa vezi de ce turcoazul a fost aleasa culoarea anului. Este una dintre acele culori rare care poate fi utilizata cu succes atat in decorurile la moda, cat si in cele ale caminelor familiale.

Articole asemanatoare

    Stiluri de design interior pentru 2010 Stiluri de design interior pentru 2010

    Modelele geometrice – sunt in continuare la moda. Dungile, octogoanele, impletiturile si modelele retro sunt in continuare folosite pe scala larga. Modelul “oaselor de hering” (un gen... Continuare

    Arta oglinzilor Arta oglinzilor

    Oglinzile sunt accesorii de baza intr-o locuinta, extrem de necesare. Chiar daca alegi sa le amplasezi in hol, in camera copilului sau in baie, adaugarea lor va conferi frumusete incaperii si va da impresia... Continuare

...tu ce parere ai? Adauga un comentariu!